Húsvét Info

Húsvéti díszítés ötletek

Húsvéti díszítés ötletek

Az igazi, régi húsvéti hagyományok, mint például a locsolkodás manapság már vidéki viszonylatban is egyre inkább kezd kimenni a divatból. Azonban a húsvéti előkészületekre, húsvéti díszekre annál nagyobb hangsúlyt fektetnek az emberek. Vannak, akik húsvétkor meglátogatják a rokonokat, vannak, akik várják a vendégeket és vannak, akik otthon maradnak és szűk családi körben fogyasztják el a sonkát tojással. Tulajdonképpen mindegy, hogy kinél mi a bevált szokás, mindegyik előkészületet igényel, amihez húsvéti díszítés ötletek mindenkinek jól jönnek. 

Húsvéti díszítés ötletek – vendégségbe, rokonlátogatásra

Általában a saját kezűleg készített ajándékok a legnagyobb ajándékok, főleg, ha egy kisgyermek kezei készítik. Az alábbi húsvéti díszítés ötletek annyira egyszerűek, hogy a kicsik nagy segítőtársak lehetnek és a sikerélmény sem marad el.

  • Kaktusztojás a nagyszülőknek: egy kis cserépbe vagy műanyag pohárba tegyél apró kavicsokat, majd a tetejére egy festett, kifújt tojást és máris kész a kaktusztojás.
  • Nyuszi toalettpapír gurigából: a gurigára rajzold meg az orrát, szemét, száját, majd kartonpapírból vágd ki a füleit és ragaszd fel. Ugyanígy a guriga aljára tehetsz nyuszi talpakat is.
  • Szívószálból készült tojás képként: vágj ki egy tojás mintát egy keményebb papírból, ragassz rá néhány szívószálat keresztbe és vágd körbe a minta szerint. Az egészet ragaszd rá egy keményebb téglalap alakú papírra, tegyél rá egy akasztót és már mehet is a falra.
  • Gombból készült tojás bekeretezve: a szívószálból készült képhez hasonlóan járj el, annyi különbséggel, hogy különböző méretű és színű gombokat ragassz fel a tojás sablonra.
  • Különböző méretű gombokból répa dísz: fűzz át körülbelül 10 különböző méretű gombon (legjobb, ha narancssárga) egy zöld fonalat úgy, hogy a legkisebb gomb legyen legalul és így növeld a gombok méretét egészen a száráig, ahol a fonalat ha szálaira bontod, máris kész a répa zöld szára. Ne felejts el egy kis akasztót tenni rá, mert ez úgy mutat jól, ha valahonnan lelóg díszként.

Húsvéti díszítés ötletek – vendégvárásra és otthonra

Ha a vendégvárók táborát erősíted, akkor talán ez igényel a legtöbb előkészületet és kreativitást, hiszen többféle húsvéti díszítés ötletekre van szükség egy húsvéti hangulatú lakás megteremtéséhez.

  • Kezdjük rögtön az elején, ha megérkezik egy vendég máris egy frappáns ajtódísszel fogadhatjuk.
  • Az étkezés megkezdéséig, még a nappaliban várakozva egy-egy sarokban elhelyezett húsvéti díszekkel fenntarthatjuk a hangulatot. Íme néhány húsvéti díszítés ötlet: ablakdísz, a függöny ráncaiban lelógó színes kis tojások, barkára vagy egy ágra akasztott csokitojások.
  • Ezt követően – igaz egy jól összeállított húsvéti tál már önmagában felér egy dísszel – az étkezőasztalnál elhelyezett asztali díszek csak tovább fokozhatják a hangulatot. Ültetőkártya helyett lehet például egy-egy kifújt tojás, rajta a névvel és egy szép masnival átkötve.
  • Egy szépen feldíszített kerttel is húsvéti hangulatot teremthetünk. Fűzz fel festett, hímzett, kifújt tojásokat egy spárgára és egy fához vagy oszlophoz rögzítsd a füzér mindkét végét és kész is. Vagy egyszerűen csak díszíts fel egy fát színes hímes tojásokat. 

Forrás: sporolok.blog.hu

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük