Húsvét Info

5 tipp, hogy tökéletes legyen a húsvéti asztal

Húsvéti asztal

A húsvét a feltámadás, az újjászületés ünnepe. Ünnepeljük Jézus újjászületését, de egyben a hosszú, hideg és borongós tél elmúlását és a tavasz megérkezését is. És természetesen a húsvéti asztal, a húsvéti ételek és a családtagokkal töltött kellemes percek sem maradhatnak el.

A húsvét hagyományos jelképei, a friss virágok, a nyuszi, a tojás, a bárány mind mind az újjászületés szimbólumai. Mint minden nagyobb ünnepeken, ilyenkor is feldíszítjük otthonunkat húsvéti dekorációkkal

A hagyományos húsvéti ételek a húsvéti sonka, főtt tojás, és a friss és finom zöldségek. A család, rokonok és barátok társaságában fogyasztjuk el, és kiemelten ügyelünk arra, hogy a húsvéti asztal is különleges dekorációt kapjon. A szépen megterített asztal mellett mindig jobban esik az étel elfogyasztása, és a körülötte ülők hangulatát is pozitív irányba befolyásolja.

Húsvéti asztal dekorációs tippek

Ha még nincs ötleted a hogyan nézzen ki idén a húsvéti asztalod, adunk néhány terítési tippet. Bármilyen lakberendezési stílus alapján rendezted be a lakásod, ezek a tippek tuti segítenek neked. Bár a tavasz rengeteg csodaszép üde színekben bővelkedik, a húsvéti teríték megtervezésekor jó választás, ha egy fő színt választasz ki és azt helyezed a középpontba. Ez harmóniát és eleganciát sugároz. A húsvéti teríték akkor lesz hangulatos, ha a tányérok, evőeszközök mellé a színben hozzá illő húsvéti dekorációt helyezel el.

Húsvéti asztal tipp 1: fehér és pasztell rózsaszín

A fehér a tisztaság, a kifinomultság és az elegancia jelképe. Nyugodtan válaszd ezt alapszínnek, és mellé finom pasztell rózsaszín színű étkészletet, dekorációt helyezz az asztalra. Rózsaszín virágokat biztosan találsz a kertben, vagy a virágárusnál.

rózsaszín húsvéti asztal

Húsvéti asztal tipp 2: A föld színei

A természet közelségét a föld drapp színével is éreztetheted és egy ilyen összeállítás is barátságos, autentikus tud lenni. A tányérok alá tehetsz barnás tányéralátétet, de ha még közelebb szeretnéd hozni az anya természetet, akkor fa körszelet kínáló lapra helyezheted a terítéket. 

drapp húsvéti asztal

Húsvéti asztal tipp 3 – Lágy pasztell színek

A tavasz frissességét a lágy pasztell színek is tükrözik: kék, rózsaszín, krém. Az asztal közepére elhelyezhetsz egy asztali futót, rá húsvéti tojás dekorációt. Jól mutatnak a kisebb fészek dekorációk is, rajta színben a terítékhez illő húsvéti tojások. Tojás alakú tálalót, tányért is találsz már lakberendezési áruházakban.

asztali futó, húsvéti tojás dekoráció

Húsvéti asztal tipp 4 – Répa virágcsokorral

Ezt a vicces, de szép és dekoratív asztali dekorációt Te is könnyen elkészítheted.

répa virágcsokorral

Húsvéti asztal tipp 5 – Húsvéti szalvéta

A szalvéta a teríték fontos kiegészítője: nemcsak praktikus célokat szolgál, de a jól megválasztott és ízlésesen kihelyezett szalvéta a húsvéti asztal szerves része. Válassz színben és mintában terítékhez illő szalvétát. Használhatsz papír, vagy textil szalvétát is. Ez pedig egy jó példa arra, hogyan tudod egy szalvétával megkoronázni a terítéket. 

húsvéti szalvéta
fehér húsvéti szalvéta
húsvéti szalvéta virággal

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük