Húsvét Info

Krokotak húsvét

Krokotak húsvét

Ebben a cikkben a húsvéti előkészületekhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani. Manapság már nem is annyira a húsvéti ajándékozás van fókuszban, hanem, hogy milyen húsvéti dekorációkkal díszítsük fel a lakást és varázsoljuk tavaszi hangulatot. 

A krokotak húsvét mindenkinek elsőre hasonlót jelent: ilyenkor főleg papírból készült húsvéti nyuszi, tojás, kosárka, csibe, bárány kapnak főszerepet.

A mókán és a közös kreatív ötletelésen kívül, játszva fejleszti a gyermek technikai készségét, ugyanis a Krokotak húsvéti díszek elkészítése főleg vágási, hajtogatási és színezési technikán alapszik, éppen ezért kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott.

Krokotak húsvéti díszek elkészítéséhez szükséges alapeszközök

  • Különböző keménységű papír: akár kész sablon letöltése alapján dolgozol, akár te magad készíted el a mintát, az egyes részekhez például egy húsvéti nyuszi testéhez érdemesebb keményebb, míg a bajuszhoz vékonyabb papírt használni, amit könnyebben lehet akár pöndöríteni is. 

Ötletek háztartási papírhulladék felhasználására: 

  • olló: a sablonok kivágásához, illesztések bevágásához.
  • ragasztó vagy tűzőgép: a sablon azon részeinek rögzítéséhez, amiket vágási vagy hajtogatási technikával nem lehet megoldani.
  • festék, zsírkréta: elengedhetetlen kelléke a Krokotak húsvéti díszek egyedi küllemének, színvilágának és mintázatának összeállításához.

Forrás: husvet.info, krokotak.com

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük