Húsvét Info

Húsvéti tojás dekoráció ötletek

Húsvéti tojás dekoráció ötletek

Öltöztessük díszbe lakásunkat húsvét alkalmával is, ne csak karácsonykor. A húsvéti színek harsányak, vidámak, a természet ébredését, az újjászületést szimbolizálják. Összegyűjtöttünk néhány húsvéti tojás dekoráció ötletet, hogyan ékesítsd a lakásodat tojásdíszekkel!

Milyen tojást válasszunk dekoráláshoz?

Hagyományosan a főtt tojást vagy a kifújt tojást. A leggyakrabban a tyúk tojását használják, de bátran használhatjuk a fürj, a kacsa vagy az emu tojását is. A tojásokat a legkülönbözőbb technikákkal díszíthetjük, melyek elsajátításához elég körülnézni az interneten vagy húsvét előtt különböző kulturális intézmények is szerveznek tojásfestő délutánokat.

Kreatív boltokban vásárolhatunk anyagukat tekintve műanyag tojásokat, melyeket kedvünk szerint díszíthetünk. A legnagyobb előnyük, hogy tartósak. A szépen kifestett műanyag tojásunkat még évek múltán is felhasználhatjuk húsvéti tojás dekorációnak.

Húsvéti tojás dekoráció ötletek, avagy hogyan díszítsük a lakást a tojásokkal?

Miután szépen sorakoznak a szebbnél szebb tojásaink, nézzük hogyan használhatjuk fel őket a lakás díszítésére. A húsvéti tojás dekorációnak csak a képzeletünk szab határt.

  • Húsvéti tojásfa

Nagyon jól mutat, ha szerzünk pár barka ágat vagy aranyeső vesszőt, melyeket belehelyezünk egy vázába. Az ágakra pedig általunk készített vagy vásárolt kidíszített tojásokat helyezhetünk. Különleges dísze lehet a nappalinak, előszobának.

Húsvéti tojásfa
Húsvéti tojásfa
  • Húsvéti tojáskosár

Fessünk minél több színben és technikával tojásokat és vegyünk egy kosarat. Töltsük meg műfűvel. Tegyünk a fűre tollakat és arra helyezzük rá a tojásokat. Akár készíthetünk több kisebb kosarat, melyeket a lakás több, különböző részein helyezhetünk el.

Húsvéti tojáskosár
Húsvéti tojáskosár
  • Húsvéti ajtódísz

Vágjunk ki falapokból tojás formát. Lehet ez egy darab óriás tojás vagy készíthetjük úgy is, hogy a nagy mellé még kivágunk pár kisebb tojást, akár lehetnek különböző méretűek is.

Innentől kezdve a saját fantáziánkon múlik mivel és hogyan díszítjük. Festhetjük különböző színűekre a tojásokat, ragaszthatunk rájuk tollakat, szalagokat. Ha jártasak vagyunk a dekupázs technikában, akkor csodálatos ajtódíszeket hozhatunk létre, melyre szomszédaink minden bizonnyal irigyek lesznek!

Húsvéti ajtódísz
Húsvéti ajtódísz

Nézd meg további húsvéti díszítés ötleteinket is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük