Húsvét Info

Saját készítésű szabadidő ruha húsvétra? Miért ne?

Pillangós anyag

A jó minőségű textileket nagyon sokféleképpen lehet felhasználni. Varrhatunk belőle ruhákat, de dekorációként is tökéletesen megállják a helyüket, akár ünnepek előtt és alatt is, mint amilyen a karácsony, vagy éppen a húsvét – csak egy kis kreativitás kell a kihasználásukhoz. Ha szabadidőanyagról van szó, akkor azonban a ruhakészítés juthat eszedbe elsőként. Ha nálad is rendszeres probléma, hogy egyszerűen nem találsz a boltokban olyan holmikat, amik megfelelőek lennének számodra, vedd elő a kreatív oldaladat, és készíts magadnak!

Amennyiben nem ismeretlen számodra a varrógép, és készítettél már ezt-azt, egy szabadidőruhával sem lesz túl sok problémád, amiben kényelmesen eltöltheted a napjaidat otthon. Csak egy jó szabásmintára és  minőségi szabadidő anyagok széles választékára lesz szükséged ahhoz, hogy olyan melegítőt készíts, amilyet megálmodtál!

A Bubulakovo oldalán többféle anyag közül válogathatsz, amiből melegítő készülhet. A kényelmes futtertől kezdve az igazán meleg warmkeeperig mindenfélével találkozhatsz, a legkülönbözőbb színekben és mintákban, hogy valami igazán egyedit alkothass!

Keverd az anyagokat!

Főleg kezdő varrók hajlamosak egyetlen anyagban gondolkodni, azaz egyféle színnel és mintával képzelik el a szettet. Érdemes ugyanakkor a mintás anyaghoz színben passzoló egyszínűt is választani, és a kettőt kombinálni. Ez egyrészt költséghatékony (a mintás textilek általában drágábbak), másrészt, sokkal profibb, összerakottabb hatást kelt.

Nem mindig kell profi szabásminta

Nagyon sokan igyekeznek az interneten keresni olyan szabásmintát, ami az elképzeléseiknek megfelel, de nem csak így lehet szuper holmikat készíteni. Ha van például egy meglévő melegítőd, aminek szereted a fazonját, azt is lemásolhatod, és készíthetsz belőle saját szabásmintát, sőt 1-2 módosítást magad is megszerkeszthetsz hozzá. Az is gyakori, hogy valaki egy adott szabásmintát szerkeszt át bizonyos pontokon, és így kreál egy sajátot – csak bátran a kísérletezéssel!

Próbálj és mérj varrás közben!

Miközben készíted a melegítődet, az egyes fázisok során folyamatosan próbáld, amit lehet, és módosítsd, amit kell. Amikor még darabokban van a ruha, könnyebb kicsit módosítani itt-ott, jobban bevenni, rövidíteni stb., mint amikor már készen van minden, és összeállítottad a ruhát.

Ha már profi vagy, biztos nem lesz gondod a varrással – ha pedig kezdő, egyszer mindent el kell kezdeni!

A fotó forrása: Bubulakovo.hu

(X)

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük