Húsvét Info

Húsvéti programok 2019 – a 10 legjobb húsvéti program 2019-ben

Húsvéti programok 2019

Melyek a legjobb húsvéti programok 2019-ben Budapesten és országszerte? Kimozdulnál otthonról, szeretnél egy jó kis programot a gyerekeknek vagy kikapcsolódnál a pároddal? Elárulom neked, hogy hol találod meg a legjobb húsvéti programokat 2019-ben!

Összegyűjtöttem a 10 legjobb, legszórakoztatóbb programot kicsiknek és nagyoknak! Kapcsolódj ki, töltődj fel a hosszú hétvégén!

Húsvéti Programok 2019: Budapesti Tavaszi Vásár

Évek óta egy hónapon keresztül – így a négynapos hosszú hétvégén is – a Budapesti Tavaszi Vásáron kézműves bemutatóval és vásárral, gasztronómiai különlegességekkel, kulturális és zenei programokkal várják az érdeklődőket a Vörösmarty téren.

Húsvéti programok 2019: Húsvét az Egri Várban

2019. április 22-én a Dobó István Vármúzeum különleges programokat kínál a látogatóknak Egerben. Fáklyás Kazamata vezetéssel, kézműves vásárral, tradicionális íjászversennyel, népi játszótérrel és pónilovaglással várják az érdeklődőket.

Húsvéti programok 2019: Hollókői Húsvéti Fesztivál

2019. április 29-22-én megrendezésre kerül a Hollókői Húsvéti Fesztivál, mely gazdag folklórprogrammal, palóc gasztronómiával, locsolkodással, koncertekkel és gyermekprogramokkal várja a résztvevőket. A Várban és az Ófaluban is különleges programok kerülnek megrendezésre.

Húsvéti programok 2019: Alföld Gyöngye Kalandpark Gyopárosfürdőn

2019. április 19-22-én megnyitja kapuit az Alföld Gyöngye Kalandpark. A 600 méter hosszú pálya ügyességi akadályokkal, 15 csúszó elemmel igazi kihívás. A leghosszabb csúszó pálya 90 méter. A kalandparkon kívül két akadály található: a mászófalnál egy mászófán, egy kötélhágcsón és egy kötéllétrán kell felmászni, a rekeszépítésnél pedig a magunk alá bepakolt rekeszeken kell feljebb jutni.

Húsvéti Programok 2019: Húsvéti Nyuladalom Siófokon

2019. április 19-22-ig ismét felejthetetlen programokat kínál Siófok a Fő téren megrendezett húsvéti Nyuladalmon. A négynapos hosszú hétvégén ingyenes ünnepi kavalkáddal, állatsimogatóval, kézműves programokkal, nyúl-derbyvel, futóversennyel és koncertekkel várják a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt.

Húsvéti Programok 2019: Nyuszi HOPP napok Zalakaroson

2019. április 20-21-én Zalakaroson nyuszis programokkal, állatsimogatóval, tojáskereséssel, gyermekprogramokkal, mindkét este élőzenés bállal, kézműves vásárral és borházakkal várják a vendégeket.
Húsvéti programok 2019 nyúl

Húsvéti Programok 2019: Húsvéti Míves Portékák Hétvégéje Hévízen

2019. április 19-22-én Hévíz már hagyományossá vált rendezvénye a húsvéti ünnep népszokásait, tradícióit mutatja be. A változatos programok keretében felelevenítheted a húsvéti népszokásokat, hiszen a kézműves vásárok és népi játszótér mellett hagyományos értékekkel is várnak.

Húsvéti Programok 2019: Szeri Húsvét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban

2019. április 21-22-én, a Rügyfakasztó vasárnapon és a vízbevető hétfőn korhű ruhákba öltözött menyecskék és legények elevenítik meg a húsvéti szokásokat Ópusztaszeren. Ételszenteléssel, tojásfestéssel, régimódi locsolkodással, muzsikaszóval, meglepetésekkel és nyereményekkel várják az érdeklődőket.

Húsvéti programok 2019 tojások

Húsvéti programok 2019: Húsvét Hortobágyon, a Pusztai Állatparkban

2019. április 19-én 10 órától 16 óráig a Pusztai Állatparkban is a húsvété a főszerep. Az egykori Hortobágyon élők fő megélhetését a pásztorkodás, a halászat, a pákászat és a kézműveskedés jelentette. Bár a néphagyomány különleges húsvéti szokásokról nem ír, ám ennek ellenére a puszta kiváló kelléktárat biztosít a húsvét és a tavasz érkezésének átélésére. A tiszta vizű gémeskutak, az idei születésű kecskék és bárányok, a vadlovak csikói, a tengernyi madárcsapatok élettel töltik meg a Pusztai Állatparkot. Húsvétkor tojásfestéssel, tojáskereséssel, nyuszitekével és almahalászattal várják az érdeklődőket.

Húsvéti programok 2019: Húsvéti tojásvadászat a Szegedi Vadasparkban

2019. április 21. 9 órától április 22. 16 óráig kalandos tojáskereső játékkal várja a gyerekeket a Szegedi Vadaspark, mely mára már igazi állatkertté nőtte ki magát. A Vadaspark idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját.

 

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük