Húsvét Info

Húsvét angolul

Húsvét angolul

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, az angol nyelvterületen élők is nagy számban ünneplik Amerikában és Nagy-Britanniában is. De hogy van a húsvét angolul? És hogy kívánsz boldog húsvétot angolul? Nézzünk most meg néhány, húsvéti ünnephez kapcsolódó szót és kifejezést angolul.

Húsvét jelentése angolul

A húsvét angolul Easter (kiejtése: ‘i:stə(r)), húsvét vasárnap ennek megfelelően Easter Sunday (kiejtése: ‘i:stə(r) sʌndeɪ), húsvét hétfő pedig Easter Monday (kiejtése: ‘i:stə(r) ‘mʌndeɪ).

  • húsvét angolul: Easter (kiejtése: ‘i:stə(r))
  • húsvét vasárnap angolul: Easter Sunday (kiejtése: ‘i:stə(r) sʌndeɪ)
  • húsvét hétfő angolul: Easter Monday (kiejtése: ‘i:stə(r) ‘mʌndeɪ)

Mivel az ünnepeket és a napokat az angol nyelvben nagy betűvel írjuk, ezért a magyartól eltérően angolul helyesen nagybetűvel írandó az Easter szó is, ahogyan a pünkösd angolul, azaz a Pentecost szó is.

Húsvéti üdvözlet angolul

Boldog húsvétot angolul és kellemes húsvéti ünnepeket angolul is ugyanúgy mondjuk: Happy Easter! Ha tehát valakit húsvét ünnepén köszönteni szeretnénk angol nyelven, ez a húsvéti üdvözlet angolul megfelelő lesz erre az alkalomra.

Hivatalos fordításra, sima fordításra vagy lektorálásra lenne szükséged húsvéti témában? Ha van egy lefordítandó szöveged, esetleg teljes honlapod, amit angol (vagy más) nyelvre szeretnél lefordíttatni, akkor a MET fordítóiroda a neked való intézmény: fordító iroda Budapest »

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük