Húsvét Info

6 húsvéti dekoráció ötlet

Húsvéti tojás

Egyszerű és gyorsan elkészíthető húsvéti dekoráció ötletek, amelynek elkészítésébe akár a gyerekeket is bevonhatod. Amellett, hogy elkészítitek a hagyományos húsvéti ételeket, öltöztessétek a lakást is húsvéti, tavaszi hangulatba.

6 húsvéti dekoráció

Tojásfa

Tojásfa

A tojásfa, mint dekoráció Németországból ered, ahol a hagyományos húsvéti díszítés részét képezi. Később ezt a szokást átvették az amerikaiak, és hazánkban is sokan akasztanak hímes tojásokat a kertben álló fa, vagy a vázában lévő barka, aranyvessző ágaira.

Népszerűsége nem meglepő, hiszen a legegyszerűbben elkészíthető húsvéti dekoráció. Az egyszínű festett tojások is nagyon jól mutatnak rajta, nincs szükség pepecselésre, és bonyolult tojásdíszítési technikákra.

Tojáshéj váza

Tojáshéj váza

Egy tojás tetejét kiskanállal törjük be. A tojást öntsük ki belőle, jó lesz később a süteménybe, vagy rántottának. A tojáshéjat mossuk ki alaposan. Tegyünk a tojásvázába virágot, az első tavaszi virágok közül. Készítsünk alá fészket, hogy megálljon, vagy tegyük egy kerámia tojástartóba.

Húsvéti koszorú

Húsvéti koszorú

Egy koszorúalapra ragasszunk tojásokat, tollakat, terméseket ragasztópisztollyal. Körbetekerhetjük színes szalaggal, amiből akasztót készítünk, és mehet is a koszorú a bejárati ajtóra, vagy tegyük az asztal közepére, mint az adventi koszorút.

Dekoráció a húsvéti asztalra

Nyuszis pohárdísz

Ehhez a nyuszis pohárdíszhez nincs másra szükségünk csak néhány fa csipeszre és egy fehér kartonpapírra. Ugye milyen egyszerű?

Húsvéti szalvéta dekoráció:

Szalvéta dekoráció

Húsvéti figurák műanyag tojásból

Húsvéti figurák

Készítsünk csibét, nyuszit műanyag tojásból! Ha hurkapálcára szúrjuk őket, virág mellé is betűzhető. A lábak, szárnyak, fülek elkészítéséhez használjunk dekorfilcet.

Egyszerű tojásdíszek a húsvéti asztalra

Húsvéti tojás
Húsvéti tojás

A legegyszerűbb tojások is fel tudják dobni az ünnepi asztalt, ha egy szép kosárba, tálba tesszük őket. Lehet egyszínű, szalaggal átkötött, vagy ez a gyöngyökkel díszített.

Gyöngyös tojás

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük